Начало / Образование / ДГ „Огнян Михайлов” в Кнежа грейна обновена

ДГ „Огнян Михайлов” в Кнежа грейна обновена

С водосвет и празнична програма днес в Кнежа откриха обновената сграда на ДГ „Огнян Михайлов”. Ремонтът на градината е финансиран по Проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика.

Договорът между Община Кнежа и MТСП бе подписан през март тази година, три месеца по-късно започнаха ремонтните дейности и на 8 септември обектът е завършен. Общата стойност е 276 283 лв., от които 176 296 лв. е общинското съфинансиране, което е задължително изискване на програмата.

Ремонтните дейности включват  нова фасада на сградата, подмяна на цялата отоплителна система и монтиран е на нов водогреен котел на газ. Направена е външна топлоизолация на стените, положена е покривна изолация, старата дървена дограма на приземния етаж е подменена с PVC.

„Реализацията на проекта е от значителна важност за децата, посещаващи детското заведение, техните родители и персонала, който работи там. Вече са изпълнени условията за добра здравословна и естетическа среда в детската градина, подобрени са условията на труд и обучение, осигурен е уют и комфорт на децата”, каза при откриването кметът на Кнежа Илийчо Лачовски..

Изпълненият проект е част от заложените приоритети в плана за развитие на Община Кнежа и е стъпка напред в стремежа ни към подобряване състоянието на образователната инфраструктура в общината, отбеляза още Лачовски.

Снимки: Община Кнежа

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...