Начало / Образование / ДГ „Незабравка” в Плевен беше домакин на областен форум за добри педагогически практики

ДГ „Незабравка” в Плевен беше домакин на областен форум за добри педагогически практики

В  ДГ „Незабравка“ – Плевен, беше домакин на Областен форум за презентиране на добри педагогически практики от работа по Национални програми и проекти, проекти по Оперативни програми, реализирани в системата на предучилишното образование в Плевенска област през 2018 г. Мотото на форума, провел се на 7 декември, е „Всички заедно – учители, деца и семейство!“. Организатор е Регионално управление на образованието – Плевен, участваха педагогически специалисти от детските градини и училища с подготвителни групи в Плевенска област.

Областната среща се организира ежегодно с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси. Специално участие взе доц. д-р Теодора Вълова – еTwinning посланик към ЦРЧР, която представи новостите при реализиране на проекти по Еразъм + и еTwinning.

Споделени бяха 16 педагогически практики от работата по Национални програми и проекти, проекти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, проекти по еTwinning, вътрешно-образователни проекти в предучилищното образование, с акцент върху активното участие и реализирането на педагогически модели за съвместни дейности с родителите на децата, и в по-широк смисъл с членовете на семейната общност.

Представените практики са получили награди и отличия през 2018 г. от участие в национални и международни конкурси и образователни форуми. Презентираните проекти по еTwinning са отличени с Национален и Европейски знак за качество, а представените презентации от ДГ „Слънце“ гр. Левски и ДГ „Щастливо детство“ гр. Плевен през тази година получиха и най-високото отличие на Европейската комисия  от работата си по еTwinning проекти – „еTwinning училище“.

На участниците във форума бяха връчени грамоти от Началника на РУО – Плевен за постигнатите резултати в работата с децата на предучилищна възраст, за Европейските измерения на професионализма на педагогическите специалисти и нивото на техните компетентности, за получените отличия, които са признание и оценка за качеството на тяхната работа, работа на учители иноватори и творци в професията.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...