Начало / Образование / Двойна квота за учениците от Плевен, включени в програмата „Научи се да караш ски“

Двойна квота за учениците от Плевен, включени в програмата „Научи се да караш ски“

За втора поредна година ученици от град Плевен са включени в програмата „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски, съобщават от Регионален инспекторат по образованието. Отпуснатата квота за града на Панорамата тази година е увеличена двойно в сравнение с миналата, заслуга за което имаха родители на миналогодишни участници и директорите на училищата Гимназия с преподаване на чужди езици и СОУ „Иван Вазов”, чрез организацията, съдействието и подкрепата на екипа от Регионален инспекторат образованието – Плевен.

Участието на училищата и тази година е по изготвен график, който е до 12.03.2016 г.. СОУ „Иван Вазов“ откри програмата за град Плевен, като следващите училища участници са ГПЧЕ, НУ „Патриарх Евтимий“ и НУ„Отец Паисий“. Обучението се провежда в четири последователни дни, извън времето на ваканциите.

По програма в четвъртия, последен ден от обучението на всяка група, се провежда състезание по ски слалом за класиране по време за всички участници от групата. За втора година класираните на първо място момче и момиче получават награда от Училища „Европа“ – гр. Плевен. По инициатива на ски училище СИМА тази година бе учредена награда „Най-добър начинаещ скиор“, която се връчва на едно момиче и едно момче, стъпили за първи път на пистата и положили най-много усилия и старание в обучението си през тези четири дни. Всички участници получават сертификати – Диплом с имената на учениците и мястото на класиране на финалното състезание по проекта „Научи се да караш ски“.

Отново по инициатива на родителите са осигурени предметни награди и лакомства за всички участници. След приключване на обучението и на последната група, ще бъдат излъчени по един победител момче и момиче, които ще вземат участие в организираното от Българската федерация по ски финално състезание за всички класирани участници от ски центровете по програмата – Благоевград, Пловдив, Плевен, Смолян, Кюстендил, София и София-област.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...