Акценти
Начало / Общество / Две 7-членни комисии ще определят критериите за контрол по паркирането в „Синя зона“

Две 7-членни комисии ще определят критериите за контрол по паркирането в „Синя зона“

Две 7-членни комисии ще определят критериите за извършване на организацията по разширяването на „Синята зона“ в Плевен и контрола по издаването на безплатни карти за ползването й. Това решиха съветниците днес по време на редовното заседание на Общински съвет – Плевен. Предложенията за създаване на комисиите влязоха като извънредни точки в дневния ред по предложение на кмета на Плевен Георг Спартански.

Едната комисия е за определяне критериите за раздаване на безплатни карти за преференции при паркиране в „Синята зона“. В нея влизат Красимир Владов от коалиция „Плевен може, Плевен побеждава“, Дарин Ангелов от ГЕРб, Антон Георгиев от БСП, Христомир Христов от група „Гергьовден“, Ленко Дайчев от ДПС, Паулина Кирова – секретар на Община Плевен и Иваница Бояджиева – управител на Център за градска мобилност.

Другата комисия е свързана с разширяването на „Синя зона“ в Плевен. В нея влизат Красимир Владов от коалиция „Плевен може, Плевен побеждава“, Дарин Ангелов от ГЕРБ, Бойко Тодоров от БСП, Христомир Христов от група „Гергьовден“, д-р Йордан Георгиев от ГЕРБ, Владислав Иванов – гл. инженер на Община Плевен и Иваница Бояджиева – управител на Център за градска мобилност.

Критериите, изготвени от комисиите, трябва да са готови до края на февруари. Така промените ще могат да бъдат гласувани още на следващото заседание на Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...