Акценти
Начало / Последни новини / Две шампионски титли и бронзов медал за борците на Изобор /Плевен/

Две шампионски титли и бронзов медал за борците на Изобор /Плевен/

Силно представяне на борците от плевенския клуб Изобор на държавния личен-отборен шампионат в класическия стил за кадети в Пловдив.

Иво Илиев и Цветослав Симеонов станаха шампиони на България. Съотборникът им Денислав Вълчев пък се окичи с бронзов медал.

Иво преодоля без грешка жестоката конкуренция в категорията до 54 кг, надвивайки петима съперници. До финала той се справи с противници от Левски /София/, Ловеч, Варна и Пловдив. В битката за титлата също бе на ниво срещу Росен Бакрачев от Рилски спортист /Самоков/, когото тушира във втората част. Така спечели не само категорията, но приза за най-техничен състезател на шампионата. Перфектното представяне му осигури място в националния отбор. „Очакван успех за Иво. Той е два пъти шампион при момчетата. Тежка контузия обаче го извади за половин година от състезания. Сега се завърна по най-добрия начин. Продължаваме сериозна работа с него, защото му предстои участие на европейското първенство в Стокхолм /Швеция/, което ще се проведе в периода 19-24 юли“, коментира треньорът на плевенския тим Момчил Сирашки.

Цветослав Симеонов надви всички при 42-килограмовите. Едната схватка бе плевенска – срещу съотборника му Денислав Вълчев. Битката за титлата не започна добре за него. Плевенчанинът изоставаше по точки срещу съперник от Хасково. Във втората част обаче измъкна победата с туш. „Цветослав няма възможност за пълноценна подготовка. Очаквах да е в тройката, но ме изненада с първо място. То се дължи на стабилната психика, която демонстрира по време на схватките“, поясни Сирашки.

Денислав Вълчев достигна до бронзовия медал след победа над пловдивчанин и загуба от съотборника си – шампиона Цветослав Симеонов. „Денислав е още лек за категорията си. Доволен съм от него. Той тепърва ще върви нагоре“, уточни треньорът му.

Пето място за Велислав Цветанов при 58-килограмовите. Той стартира с неуспех срещу шампиона. След това надви борци от Пловдив и Хасково. В срещата за третото място обаче не успя срещу съперник от Кюстендил. Трябваше да е в призовата тройка, но му липсва здрава психика“, заяви наставника на плевенчани.

Той е доволен от представянето на възпитаниците си. „Целите които бяхме си поставили ги реализирахме. Получи се много силно първенство. Доста от състезателите показаха, че борбата има бъдеще“, категоричен е Момчил Сирашки.

Беленският клуб Класик участва с един свой представител. Става въпрос за Мирослав Пачунков. Той се класира седми в категорията до 84 кг след като спечели и загуби по два пъти. Бившият борец на беленчани и настоящ на столичния Левски – Теодор Домузинов пък стана вицешампион при 74-килограмовите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...