Акценти
Начало / Общество / Две трудови злополуки отчита Инспекцията по труда – едната с фатален край

Две трудови злополуки отчита Инспекцията по труда – едната с фатален край

КНСБ

Две трудови злополуки отчита Инспекцията по труда за годината – едната с фатален край. През декември 2013 г. в Индустриалната зона на Плевен загива 49-годишен мъж. Той пада от товарен подемник по време на строителни работи и загива. От Инспекцията са съставили 3 акта за установяване на административни нарушения – на работодателя, на техническия ръководител на обекта и на работника на товарния подемник. Разследването по случая е приключило януари 2014 година.

Това информира на пресконференция Айлян Пашала, директор на Областната дирекция на Инспекцията по труда в града.

Другият инцидент е станал през март месец. Пострадалият е 45-годишен работник от Захарния завод в Долна Митрополия, който е паднал от височина 4,40 метра при извършване на строителни работи. В резултат на злополуката мъжът е със счупен таз и счупени ребра. След инцидента работодателят веднага е информирал Инспекцията по труда и пострадалият е откаран в Спешна помощ в Плевен. Възстановяването на мъжа продължава. Инспекторите са съставили 2 акта за установяване на административни нарушения – на работодателя и на техническия ръководител на обекта.

В пресконференцията днес участваха още Янчо Андонов, регионален лидер на КНСБ в Плевен, Боряна Генова, регионален лидер на КТ „Подкрепа” в Плевен и Александър Борисов, главен инспектор от ГД „Инспектиране на труда. Поводът за срещата с журналисти е Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки 28 април.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...