Акценти
Начало / Общество / Две срещи за бременността и кърменето ще се проведат днес в Плевен

Две срещи за бременността и кърменето ще се проведат днес в Плевен

Две срещи, свързани с бременността и кърменето, ще се проведат днес в Плевен. Първата от тях е лекция „Начало на кърменето. Първи дни с бебето” с подкрепата на Ла Лече Лига – Плевен. Тя ще се състои от 10 часа в конферентната зала в Регионална здравна инспекция – Плевен. На нея плевенчанки ще могат да научат защо да кърмят, какви са предимствата на кърменето – за бебето, за майката и за цялото семейство, основи и всичко важно за кърменето – как функционира гърдата по време на кърмене, състав на коластрата и кърмата – оптималната храна за новороденото бебе, как да започнем с добър старт, подготовка за кърмене – психическа и физическа, началото на кърменето и първите дни с бебето, пози за кърмене и т.н.

Ла Лече Лига предлага подкрепа от майки за майки, информация и обучение на кърмещи и бременни майки. Срещите са дискусионни, безплатни и от неофициален характер.

Втората среща е на тема „Как е бебето ти днес?“. На тази среща ще можете да споделите емоциите и притесненията си, свързани с последните три месеца на бременността и с раждането; ще се научите как да се свържете по-добре с бебето, което очаквате и как да наблюдавате състоянието му, когато нямате чест достъп до апаратура и ултразвук; ще получите отговор на някои най-често срещани въпроси около подготовката за раждане.

Входът е свободен, а срещата е част от поредица събития, свързани с подготовка за раждането и отглеждането на бебето, които ще се проведат в Плевен през месеците март и април.

Мястото на срещата е „Щипка любов“, а началото е от 15 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...