Акценти
Начало / Образование / Две пълни шестици за плевенчани от Националната олимпиада по биология и здравно образование

Две пълни шестици за плевенчани от Националната олимпиада по биология и здравно образование

МГ

Две пълни шестици извоюваха от Националната олимпиада по биология и здравно образование плевенските ученици Димитър Манойлов от 12 клас на МГ „Гео Милев” и Полина Луканова от 12 клас на СОУ „Иван Вазов”. Според регламента на олимпиадата те влизат в разширения национален отбор, който се подготвя по програма и от преподаватели, определени от Националната комисия. Подготовката включва и теми, които надграждат профилираната подготовка в българското училище. В края на подготовката се провеждат анонимен тест и практически изпити, подготвени от Националната комисия. Учениците, класирани на първите четири места, формират Националния отбор за Международната олимпиада.

Националната олимпиада по биология и здравно образование се проведе от 4 до 6 април в Момчилград. От област Плевен бяха допуснати 8 ученици след арбитража на Националната комисия – 6  във втора възрастова група и 2 в първа възрастова група.

Във втора възрастова група (ученици, които изучават учебно съдържание за 9, 10, 11 и 12 клас) от 62 участници след споменатите двама лауреати са нареждат Ралица Димитрова (11 клас), Пламена Николаева (12 клас), Яна Рибалкина (12 клас) и  Вивиан Цветкова (11 клас) – всички от МГ „Гео Милев” Плевен.

Учениците, получили оценка „отличен” ( 5,50 и 5,75 ) в Националната олимпиада и завършващи средното си образование през настоящата учебна година, получават от МОН служебна бележка, която да послужи при приемането им във ВУЗ при решение на съответното висше училище.

В първа възрастова група (ученици, които изучават учебно съдържание за 7 и 8 клас) от 60 участници в тази група на 35 място се класира Александра Игнатова от 7 клас на СОУ „Стоян Заимов” и на 49 място е Борислава Кръстева от 9 клас на МГ „Гео Милев” Плевен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...