Акценти
Начало / Последни новини / Две победи и три загуби за Петьо Кръстев, китайска доминация на световното по тенис на маса

Две победи и три загуби за Петьо Кръстев, китайска доминация на световното по тенис на маса

Възпитаникът на СКТМ Тетрон /Плевен/ – Петьо Кръстев не успя да играе в заключителната фаза на 55-ото световно първенство по тенис на маса за мъже и жени. Две победи и три загуби е равносметката на шампиона на България в унгарската столица Будапеща. Там плевенчанинът участва на три фронта. В надпреварата на сингъл жребият го постави в 31-а група, заедно с Браян Афанадор /Пуерто Рико/ и Санту Шреста /Непал/. Кръстев победи втория с 4:0 и загуби от първия с 0:4. Тези резултати му отредиха второ място и приключване на участието. Пуерториканецът стана първи и се класира за основната схема.

В битките при смесените двойки Петьо Кръстев и 15-годишната Габриела Иванова започнаха със служебна победа след като съперниците им от Бангладеш – Имран Хосейн и Мумита Алам не се явиха. В следващата среща обаче българският тандем отстъпи на дуета от Словакия – Самуел Калужни и Татяна Кулкулкова с 1:3.

В срещата при мъжките двойки Кръстев и Стефан Тодоров паднаха от холандците Райко Гомерс и Еут Уствудер с 0:3.

Като цяло първенството премина под тоталното превъзходство на тенисистите от Китай. Трета поредна световна титла на сингъл при мъжете за Ма Лун /Китай/. Той и сънародникът му Уан Чуцин са световни шампиони при мъжките двойки. Лиу Шъувън /Китай/ е новата световна шампионка при жените. Тя и сънародникът й Су Син спечелиха титлата при смесените двойки. Китайките Уан Маню и Сун Инша са шампионки на двойки при жените.

Снимка: bttf-bg.com – фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...