Акценти
Начало / Общество / Две плевенчанчета с гран при от международен фестивал

Две плевенчанчета с гран при от международен фестивал

Две плевенчанчета станаха гран при на Международния фестивал “Prince & Princess of the World” 2015, който се проведе за четвърта поредна година на брега на Черно море. Той се организира от Арт компания „Нови звезди“, а в него взеха участие деца от 11 страни. В България пристигнаха делегации от Русия, Украйна, Индия, Грузия, Албания, Косово, Литва, Латвия, Естония, Унгария и други. От България участниците бяха от Дупница, Петрич, Плевен и Пловдив. Те се представиха отлично и заеха призовите места в групите. Цеца Сълева и Стоян Сълев от Плевен спечелиха титлите гран при.
Специални гости на фестивала бяха и миналогодишните победители, които сега представляваха Звездното детско жури. Освен че оценяваха, те бяха водещи и участваха във всички събития от програмата.
Фестивалът започна с Деня на Дружбата. Участниците се представиха на специално парти за добре дошли, като разказаха за себе си, за родината си, показаха специални храни и напитки от своята кухня. В програмата беше включено интервю с международното жури, където всеки се представи индивидуално, облечен в национална носия от своята държава. Децата отговаряха на въпроси и разказваха за родните си страни, своите интереси и мечти, планове за реализация и бъдещо развитие.
На тържествена церемония бяха раздадени наградите на фестивала и форума – медали, ексклузивни корони и ленти, трофеи, дипломи и много подаръци.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...