Акценти
Начало / Образование / Две плевенски училища сред полуфиналистите в конкурса „Училища на бъдещето“

Две плевенски училища сред полуфиналистите в конкурса „Училища на бъдещето“

Две плевенски училища са избрани сред полуфиналистите в конкурса на Фондация „Америка за България“ – „Училища на бъдещето“. Общо 45 полуфиналисти се класираха в конкурса за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес. 270 са били проектните предложения, които са постъпили в конкурса на Фондацията, съобщават от там. Кандидатурите са били от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв.

На следващия кръг на конкурса продължават училища с изключителни идеи и силни ръководни екипи. Сред тях са полуфиналистите в категория на финансиране до 50 000 лв. СОУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник и ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен.

Сред полуфиналисти в категория на финансиране от 50 000 лв. до 200 000 лв. няма плевенски представители.

Избраните 45 полуфиналисти ще бъдат посетени на място от екипа на Фондацията и ще защитят проектната си идея с презентация.

В началото на месец юни Фондацията ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани. Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...