Акценти
Начало / Образование / Две плевенски компании ще участват в националното състезание „Най-добра учебна компания”

Две плевенски компании ще участват в националното състезание „Най-добра учебна компания”

ДФСГ ИНтелект Парадайс

Учебните компании „Фрут Парадайс” АД на ДФСГ „Интелект” и „Junior Penguins” на СОУ „Яворов” ще представят Плевен на Националното състезание „Най-добра ученическа компания – 2014”, организирано от Джуниър Ачийвмънт България.

Те бяха избрани по време на регионалния панаир на ученическите компании, който се проведе в неделя в Плевен. За първи път организаторите на националното състезание организират подобни регионални панаири, като целта е  да  се даде възможност на учебните компании да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.

Другите три класирани за националното състезание фирми са от Враца и Велико Търново.

СОУ Яворов - Пенгуинс

Имаме много талантливи деца, които все още ограничени откъм знания и умения, успешно претворяват идеите си в бизнес решения, обобщи Александър Миланов от Българската стопанска камара, който за трета година е член на журито за „Най-добра ученическа компания”. Голямо предизвикателство е на 14-15 г. да си преприемач и нещото, което прави  впечатление е, че децата са мислили много какво искат да предложат, подчерта той и допълни, че е впечатлен колко много е развито предприемачеството  сред учениците в Плевен и е радостно да видиш няколко компании от едно училище.

В регионалния кръг се представиха четири компании от ДФСГ „Интелект” – Плевен, две от СОУ „Яворов”, една от СОУ „Христо Ботев” – Славяново и още четири компании от СОУ „Козма Тричков” – Враца и една от Велико Търново.

Ученическата компания от ДФСГ „Интелект”, която впечатли журито е „ Фрут парадайс”. Тя  е насочила усилията си да предизвика интерес у децата да се хранят здравословно. Товая те правят като предлагат плодове по аткрактивен начин, за да са привлекателни за децата. Освен много промоции, организиране на игри и конкурси за рисунки, от ученическата компания са изработили оригинални късметчета с полезна информация за конкретен плод. Когато съберат пълния набор от 10  късметчета, децата получават кутия натурален сок като награда.

Ученическата компания на СОУ „Яворов”, класирана за националното състезание са насочили усилията си към изработване на декоративни влагоабсорбатори. Junior Penguins предлага модели пингвин, които намаляват атмосферната влага в дома, офиса и затворени помещения. Другата група продукти са „Сухи крачета”, които изсмукват влагата от обувките.  Специално е вграден и активен въглен за отстраняване на неприятна миризма от обувките. Изделията са изработени от силикагел, който може да се изважда и след изсушаване, да се ползва отново.

Двете ученически компании от Плевен на 6 юни ще се състезават с избраните компании от цялата страна за приза „Най-добра ученическа компания” за 2014 г. Състезанието ще се проведе в София.

СОУ Яворов

ДФСГ Интелект

Интелект

гимназия Интелект

СОУ Христо Ботев Славяново

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...