Акценти
Начало / Спорт / Две плевенски дискохвърлячки с отлично представяне на турнира „Цветанка Христова”

Две плевенски дискохвърлячки с отлично представяне на турнира „Цветанка Христова”

makaeva_kopcheva_turnir-cvetanka_hristova2015
Снимка:sportal.bg

Възпитаничката на АК „Георги Дъков“ (Плевен) Полина Макаева се окичи със злато, а сребърен медал спечели съотборничката й Яна Копчева и така окупираха първите места в сектора за мятане на диск в провелия се на 29 април турнир в памет на една от най-добрите български атлетки – дискохвърлячката Цветанка Христова.  Макаева спечели първото място с постижение от 38.53 метра, а Копчева остана втора с 37.75 м. На пета и шеста позиция завършиха други две плевенски лекоатлетки – Геновева Иванова и Гергана Стоенчева, съответно с 28.55 и 28.10 метра.

При жените доскорошната състезателка на АК „Георги Дъков“ Рената Петкова спечели безапелационно първото място, като запрати уреда в най-добрия си опит на разстояние 47.80 метра.

В бягането на 400 метра за девойки Глория Радулова от АК „Георги Дъков“ (Плевен) се нареди на 22-ро място с време 69.10 секунди. При юношите старша възраст на 1500 метра плевенчанинът Константин Йовчев завърши на 13-то място. Лекоатлетът на АК „Георги Дъков“ измина разстоянието за 4:59.70 минути.

В коронната за турнира дисциплина – мятане на диск при юношите възпитаникът на плевенския клуб „Георги Дъков“ Борис Недялков беше на крачка от бронза, но приключи надпреварата на четвърта позиция с постижение от 38.23 метра. В сектора за скок дължина победител стана Крум Захариев от Славия, който в най-добрия си опит постигна 7.09 метра. Тук извън класирането се състезава Даниел Анков от АК „Плевен 2014“, като в петия си опит плевенчанинът скочи 7.14 метра и реално беше най-добър в тази дисциплина.

Източник:plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...