Акценти
Начало / Общество / Две отличия за плевенски шахматисти от фестивала „Малкият принц“ във Враца 

Две отличия за плевенски шахматисти от фестивала „Малкият принц“ във Враца 

Плевенските шахматисти Нора Рашева и Данислав Гърков от СКШ „Плевен ХХІ” спечелиха златни медали в групата на най-малките – до 8 години, в провелия се на 18 и 19 юли във Враца шахматен фестивал за деца за Купа „Малкият принц”. Успешно се представиха и останалите състезатели на плевенския клуб – Захари Иванов завърши с 4 точки и 11 място, Кристиан Милев записа актив от 3,5 точки и зае 16 място. Любомира Ленкова спечели 3 победи, а Аделина Тодорова и Иван Червенков финишираха с по 2,5 т., научихме от треньорът на СКШ „Плевен ХХІ“ мс Христинка Илиева.

Със специална награда при 10 годишните се завърна Патрисие Найманова, състезателка на ШК „Михаил Тал“ – Червен бряг.

отборът на СКШ Плевен ХХІ

 Турнирът „Малкият принц” се организира за втора година от СКШ „Враца” със съдействието на Българска федерация по шахмат и Община Враца. Тази година състезанието събра силен състав от 29 участници. Сред тях са и 7 малки шахматисти на СКШ „Плевен XXI“.
Турнирът се проведе по Швейцарска система в 7 кръга при класическа контрола от 50 минути с 10 секунди добавка на всеки ход. Партиите на първите 10 дъски се играха на електронни дъски и се предаваха на живо по интернет.

Призът „Малкият принц” спечели Николай Чолаков, състезател на ШК „Ан пасан“ София

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...