Акценти
Начало / Общество / Две нови точки включиха в дневния ред на днешното заседание на ОбС-Плевен

Две нови точки включиха в дневния ред на днешното заседание на ОбС-Плевен

Малко след 9 часа днес започна последното за годината заседание на Общински съвет – Плевен. Председателят Мартин Митев откри работата на сесията с пожелание за здраве и ползотворна работа и през следващата година. След което поднесе букет на съветничката от ГЕРБ – Петя Василева, която вчера празнува рожден ден.

Преди съветниците да гласуват дневния ред кметът Георг Спартански внесе предложение за две допълнителни точки, които бяха приети. Едното от тях се отнася до предоставяне за ползване от фондация, която работи с деца с аутизъм, на освободената сграда на Дом „Детелина” в Плевен.  Кметът обясни, че фондацията се ангажира с поемане на разходите за охрана и поддръжка на целия Дом.

Другото  предложение касае продължаване на изтеклия договор за ползване на едно помещение на ул. „Димитър Константинов” 23 от дружеството „Ученически отдих и спорт”. Предложението е стаята да бъде отдадена под наем без търг или конкурс по цени, определени от Общинския съвет.

Съветникът проф. Начко Тоцев внесе предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на Борислав Ковачев, който страда от тежко онкологично заболяване и има нужда от средства за лечение в чужбина.

Дневният ред беше приет и съветниците започнаха конкретно обсъждане на включените в него точки.

Междувременно на съветниците бяха връчени почетни значи, които Община Плевен изработи по повод 140 години от Освобождението на Плевен. Заедно с тях съветниците получиха и по един плик и пощенска картичка, валидирани по повод годишнината.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...