Акценти
Начало / Здравеопазване / Две награди за училища от община Плевен от конкурса „Посланици на здравето”

Две награди за училища от община Плевен от конкурса „Посланици на здравето”

Проектите на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен и на ОУ „ Св. Климент Охридски” – Буковлък, са сред наградените проекти от тазгодишното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

Проектът Здравна ученическа платформа 2017 – „За живот без зависимости“ на ученици от ПГРТО – Плевен, с ръководител Невена Арабаджиева е отличен с първа награда на Министерството на околната среда и водите във възрастовата група 9-12 клас.

 Проектът на „Здравето си е твоя отговорност“ на учениците от ОУ „Св. Климент Охридски”, с ръководител Ралица Георгиева е отличен със Специална награда на Министерството на културата.

„Щастлив съм, че сте част от поколение, което знае, че опазването на здравето е индивидуална отговорност. Като заразявате с вашия пример другите, помагате всички ние да живеем в едно по-здраво общество. Продължавайте да разказвате и показвате какво сте научили за ползите от здравословните храни и физическата активност. Бъдете пример за околните!“. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на церемонията по награждаване на победителите от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2017/2018. Инициативата се организира за десета поредна година от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

В тазгодишното издание на конкурса участваха рекорден брой ученици – над 5 500 от I-ви до XII-ти клас от цялата страна, заедно с техните учители и родители. По програмата „Посланици на здравето” се проведоха 12 000 дебати и дискусии, 7500 спортни прояви и 4500 туристически походи. Бяха почистени над 3 500 замърсени района в цялата страна и бяха разработени 85 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот. От всички 102 ученически проекта отличени бяха 65.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...