Акценти
Начало / Крими / Две катастрофи с пострадали в първия ден от снеговалежа

Две катастрофи с пострадали в първия ден от снеговалежа

катастрофа

29-годишен шофьор от Айтос е катастрофирал тежко между Гулянци и село Комарево, съобщават в днешния бюлетин на ОД на МВР – Плевен. Катастрофата е станала на 24 януари в 20.30 часа. Управлявания от младия мъж  автомобил „Ситроен” е напуснал платното и се е ударил в дърво. Причина за инцидента е шофирането с несъобразена с пътните условия скорост на заледен участък от пътя, уточняват от полицията.  При удара е пострадал возещият се на предна дясна седалка 54-годишен от Плевен, който е със счупено ребро, а пътничка на задната седалка – 26-годишна от Плевен, е с фрактури на таз и прешлен на гръбначният стълб. Жената е настанена за лечение в Клиниката по ортопедия  на УМБАЛ –  град Плевен. От водача е взета кръвна проба за изследване за алкохол. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура- Никопол, образувано е досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.

Друга катастрофа с пострадали е станала около 16 часа същия ден в  района на село Телиш в местност „Кантина“.  Лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 19-годишен от Плевен, при движение от град София в посока град Плевен е излязъл от пътното платно. Колата е навлязла в крайпътна отбивка и при контакт със земна маса се е преобрънала на пътното платно. Пострадал е водачът и пътуващата на предна дясна седалка 22-годишна от Плевен. Шофьорът е получил счупване на прешлен на гръбначния стълб, а пътничката два счупени прешлена на гръбначния стълб. Двамата пострадали са без опасност за живота, настанени са за лечение в Плевенската болница. По случая работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...