Акценти
Начало / Култура / Две изложби и концерти тази седмица в афиша на Плевен

Две изложби и концерти тази седмица в афиша на Плевен

В един ден – четвъртък, 12 октомври, в Плевен ще бъдат открити две изложби. Едната е на проф. Ивайло Мирчев, а другата – на плевенския скулптор Красимир Яков.

Проф. Мирчев ще подреди самостоятелна изложба живопис в Арт център Плевен. Тя ще бъде открита в 17.30 часа.

Изложбата на Касимир Яков ще бъде открита в 18.30 часа в Къщата на художниците.

Седмичният културен фиш започва с концерт на акордеонисти от НУИ „П. Пипков” – Плевен и музикално училище Фрайберг, Германия. Той ще се състои днес, 9 октомври, в зала „Катя Попова”, от 18 часа.

На сцената на ДКТ „Иван Радоев” зрителите тази седмица могат да гледат няколко спектакъла.

На 9 октомври, понеделник, от 19 часа, е представлението на „Вишнева градина” на режисьора Василий Сенин.

На 11 октомври, сряда, от 19 часа е на сцена отново е най-новият спектакъл на плевенската трупа – „Островът на робите” – режисьорски дебют на Васил Василев на плевенска сцена.

На 11 октомври, сряда,  на сцената на читалище „Съгласие 1869“ гостува МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново с концерт-спектакъл „Музикални копнежи“. В концерта ще прозвучат изпълнения по мотиви на най-известните и обичани оперетни разкази и техните популярни арии и дуети. Участват оркестър, хор и балет на МДТ „Константин Кисимов“. Диригент: Игор Богданов. Началото е от 19 часа.

Тази седмица концерт от цикъла „Музика сакра” ще се състои в католическия храм „Дева Мария от Фатима”. Той е посветен на 15 години от посещението на папа Йоан Павел ІІ в България. Концертът е на 14 октомври, събота, от 16 часа с участието на солистите Боряна Бешева, Виолета Боянова, Виолета Велчева, Даниел Меса, Анелия Дечева в съпровод на Росица Дяковска.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...