Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Две жалби внесоха в ОИК от МК „Плевен може-Плевен побеждава”

Две жалби внесоха в ОИК от МК „Плевен може-Плевен побеждава”

Две жалби са внесли тази сутрин в ОИК – Плевен от МК „Плевен може – Плевен побеждава”. Едната е за по-късно отваряне на две избирателни секции, но тя е отхвърлена от ОИК, поради невъзможност категорично да бъде доказана.

Втората жалба от коалицията е, че при откриване на изборния ден в СИК 152400017 не са поставени бюлетини за избор на Кмет на Община Плевен и девет гласоподаватели не са упражнили правото си на глас за Кмет на Община Плевен.

След извършена проверка  в телефонен разговор с председателя на секцията се установи, че поради технически пропуск, бюлетините за избор на Кмет на Община Плевен не са били предоставени на първите гласували гласоподаватели в секцията, като същият заяви че гласоподавателите са по-малко от девет. Също така, че този технически пропуск е отстранен и всички бюлетини за отделните видове избори се предоставят на гласоподавателите.

От ОИК са издали указание на  Председателя на СИК 152400017 да бъдат предоставяни на гласоподавателите бюлетините за всички видове избори – Кмет на Община, общински съветници и национален референдум в Община Плевен на 25 октомври 2015 г.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...