Начало / Политика / Две допълнителни точки разискват общинските съветници

Две допълнителни точки разискват общинските съветници

Две допълнителни точки включиха в дневния си ред за днес общинските съветници и така той стана с 26 точки. Предложенията бяха внесени от кмета на Плевен Георг Спартански, като първото от тях засяга увеличението на капитала и промяна на вида акции от капитала на „Тибор“ ЕАД, както и свързаните с тези промени изменения в Устава на фирмата. Това се налага, тъй като дружеството е със запорирани сметки и задължения от 300 000 лева към Общината, НАП и доставчици. Георг Спартански подчерта, че вариантите са два, за да не се стигне до ликвидация на фирмата. Единият е запорите да продължат и да се наложи отпускане на заем, което е дълга процедура, която най-вероятно няма да може да се реализира. Вторият е приемането на решението от старейшините за увеличаване на активите на дружеството, за да може да продължи то работата си.

Второто предложение е за поставяне на паметник на княз Карол I в парковата среда на Музей „Освобождението на Плевен 1877“. Паметникът се намира в момента в Панорамата, а искането за преместването му идва от румънска страна. Община Плевен няма финансов ангажимент за неговото преместване, поясни градоначалникът.

По време на сесията общинските съветници приеха след кратък дебат отчета за изпълнение на мероприятията от Програмата за управление на околната среда на Община Плевен през 2015 г. и отчета за изпълнението на Програмата за развитие на туризма в Община Плевен през 2015 г.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...