Акценти
Начало / Крими / Две години пробация и безвъзмезден труд за опит за подкуп на полицаи

Две години пробация и безвъзмезден труд за опит за подкуп на полицаи

Плевенски окръжен съд е признал за виновен 41-годишен плевенчанин, който на 23 януари тази година направил опит да подкупи пътни полицаи. Обвиняемият направил опит да даде подкуп от 50 лв. на трима полицаи от патрулка, за да не уведомят дежурния служител при ЗЖУ-Плевен за необходимостта от изпращане на компетентен полицейски орган да състави акт за констатирани административни нарушения по Закона за движение по пътищата. По независещи от обвиняеми причини, деянието му останало недовършено.

Окръжният съд в Плевен го осъжда на пробация за срок от две години, по времето на които той е със задължителна регистрация по постоянен адрес три пъти седмично, както и да провежда задължителни срещи с пробационен служител. За срока на пробацията обвиняемият трябва да положи 100 часа  годишно безвъзмезден труд, в полза на обществото.

Съдът не налага глоба на плевенчанина, но иззема в полза на държавата парите за подкупа, както го осъжда да заплати сумата от 67.72 лева, представляваща деловодни разноски по досъдебното производство по сметка на ОД на МВР-Плевен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок  от днес  пред Апелативен съд – град Велико Търново.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...