Акценти
Начало / Крими / Две възрастни жени в един ден станаха жертва на телефонен измамник

Две възрастни жени в един ден станаха жертва на телефонен измамник

телефонна измамаЗа две телефонни измами, станали вчера, 16 април, в Плевен съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Плевен. За първата измама е съобщила 69-годишна жена от Плевен. На 16 април 2015 година в 12:15 часа тя е дошла в Първо РУ МВР Плевен и е заявила, че в 10:30 часа на домашния  телефон и се е обадил мъжки глас, който се е представил за служител на МВР. Съобщил е, че дъщеря й,  която живее в Холандия, е с два счупени крака и 45-процента изгаряния след инцидент с гръмнала газова бутилка. За спешна операция плевенчанката трябвало да му даде пари. Около 11:10 часа под терасата на тъжителката се е явил мъж и 69-годишната е пуснала от терасата черна торбичка, съдържаща сумата от 180 лв, 150 евро и два златни гръцки пендари, с неустановено тегло и карати.

За втория случай информацията е постъпила отново в Първо РУ Плевен. 87-годишна е съобщила, че в 15 часа на домашния й  телефон се е обадил мъжки глас, който се е представил за доктор. Мъжът е заявил, че дъщеря й е счупила крака си и се нуждае от операция, за която трябва да даде пари. Около 15:30 часа възрастната жена на улицата пред жилищния блок е предала сумата от 445 лева на непознат.

За двата случая е уведомен е прокурор. Работата продължава, съобщават от полицията. 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...