Акценти
Начало / Култура / Две възпитанички на арт клуб „Христея” ще представят Плевен в национален конкурс

Две възпитанички на арт клуб „Христея” ще представят Плевен в национален конкурс

Близо двеста деца от област Плевен изразиха в рисунки как мечтаят да изглежда родното им място. Самолети, които излитат от градския площад, хотели за домашни любимци, фантастични сгради, увеселителни паркове и много засмени детски лица гледаха от рисунките, участващи в конкурса „Как искам европейският съюз да промени  моя град”. Със свои творби се включиха деца на възраст от 6 до 12 години от Плевен, Червен бряг, Белене, Тръстеник, Долна Митрополия, Горна Митрополи, Койнаре и много други малки и големи села и градове от областта.

Компетентно жури определи по един млад художник – победител във всяка от двете възрастови групи, които със своята рисунка ще участват във втория етап от конкурса. Това са София Вълчева на 8 г. и Александра Красимирова на 11 г. и двете от Арт клуб „Христея“ от Народно читалище „Лик” 1959 г.“ – Плевен.

На церемонията за връчване на наградите в конферентната зала на ОИЦ – Плевен присъстваха малките художници, техните учители по изобразително изкуство, ръководители на школи по живопис, родители и приятели.

Всеки участник в конкурса получи грамота, блокче и пастели, а победителите на първо и второ място в конкурса получиха и MP3 – плеъри.

По идея на екипа на ОИЦ – Плевен бяха отличени творбите на още четири автори – Диляна Димитрова, Тихомира Ганчева, Василена Дикова, Цвета Цокова, които получиха грамоти и сувенири с логото на еврофондовете.

На 21 декември 2012 г. ще бъдат оповестени победителите на национално ниво във втория етап от конкурса.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...