Акценти
Начало / Икономика / Две възлови пътни отсечки ремонтират тази година в община Левски

Две възлови пътни отсечки ремонтират тази година в община Левски

ремонт път

От Агенция „Пътна инфраструктура” са дали уверение, че тази година ще бъде извършен ремонтът на две възлови пътни отсечки в община Левски. За това информира Любка Александрова, кмет на Община Левски. Едната отсечка е между селата Изгрев и Трънчовица, за която отдавна има изработен проект, но ремонтът й все се отлага. Отсечката обаче става стратегическа от икономическа гледна точка, тъй като е част от основния път, който ще обслужва новостроящото се регионално депо за отпадъци в село Санадиново, което трябва да бъде завършено до края на тази година, обясни Александрова.

Другата отсечка е Левски – Летница, за която от АПИ са дали уверение, че започват проектирането и реализацията на ремонта. Този път е възлов за община Левски, предвид големия туристически поток към Летница.

През тази година ръководството на Община Левски е заложило амбициозна капиталова програма, в рамките на която ще бъдат ремонтирани или насипани с трошен камък много улици в селата. Заложени за реконструкция са и площадите в селата Асеновци, Аспарухово, Изгрев и Малчика. Като за извършване на тези ремонти Община Левски ще кандидатства за финансиране чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...