Начало / Образование / Два проекта на ДГ „Слънце”-Левски са класирани за национален конкурс

Два проекта на ДГ „Слънце”-Левски са класирани за национален конкурс

Педагогически екипи от ДГ „Слънце”, гр. Левски получиха високи отличия за представените проекти в Областния конкурс-изложба за учебни помагала и пособия „В света на природата – Моето семейство” в град Плевен.

Проектът „Моят безопасен път” спечели престижното първо място сред много други продукти, изработени от деца, учители и родители. Образователният продукт е авторски проект на Севдие Алиева, всеки елемент е ръчно изработен с помощта на екип от учители – Моника Иванова, Ангелина Ангелова и Пенка Георгиева.

Продуктът е предназначен за работа с деца от предучилищна възраст /3-6 г./ по БДП в детската градина и семейството. Има образователен, състезателен и развлекателен характер и е приложим по всички образователни направления.

Проектът „Мамина и Бабина престилка“ спечели второ място в областния конкурс. Продуктът е авторски проект на учителите Катя Ганчева и Виолета Видолова. Дидактичните помагала са изработени от текстилни материали. Престилките имат множество елементи, фигурки, герои от приказки и могат да се използват по всички образователни направления, както и за декор –  театър или за други игри.

Представените проекти от учителите на ДГ „Слънце”, гр. Левски са сред шестте класирали се от област Плевен за Национален конкурс за игри и игрови материали, обявен от Министерството на образоването и науката, информират от ДГ „Слънце“.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...