Акценти
Начало / На фокус / Два почетни знака за Образователен център „Комлед” по повод 20-годишния му юбилей

Два почетни знака за Образователен център „Комлед” по повод 20-годишния му юбилей

20-годишната история на Образователен център „Комлед” оживя в образи и творчески изпълнения по време на юбилейното тържество на сцената на ДКТ „Иван Радоев” в Плевен.

Сред гостите на празника бяха народният представител Владислав Николов, кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общинските съветници д-р Йордан Георгиев, Христослав Михайлов и Емил Райков, началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, директори на училища в Плевен, Върбинка Хаджидимитрова – директор на АВО езиков и изпитен център, Ани Михова – директор на РБ „Хр.Смирненски“, и др.

С видеообръщения от почти всички краища на света бивши възпитаници на „Комлед” споделиха благодарността си не само за отличната езикова подготовка, но и за изграждането им като личности в Центъра, което е помогнало за добрата им реализация.

С благодарности към управителя на „Комлед” Петя Василева и към целия екип се обърнаха и настоящите възпитаници. „Благодарим ви, че ни правите по-добри като личности, учите ни как да бъдем добри хора”, казаха те.

„Мисията на нашия Образователен център е да създава хора на бъдещето. За мен това означава те не само да бъдат добре образовани и  комуникативни личности, но и да се борят – всеки на своя личен фронт, за промяна на света към по-добро. Хора, които са изпълнени със самочувствие и вяра в успеха си.“, обърна се към присъстващите Петя Василева. Тя изрази своята гордост, че от Центъра са излезли толкова много вдъхновяващи примери на знаещи и можещи млади хора, които днес успешно се доказват в различните сфери зад граница. Припомнено бе и за началото през далечната 1998 год., когато Центърът е създаден като модерно средище за обмен на знания от Христина Цанова. Самата тя се включи виртуално в празника с видеопоздрав и благодари на всички, благодарение на които днес мечтата й изглежда по този успешен начин.

Пожелания към рожденика отправи кметът Георг Спартански, като подчерта, че знанието на езици в днешния свят без граници е ключ към опознаване на други народи и култури. Той посочи и активната обществена ангажираност на Петя Василева, която е и зам.-председател на Общински съвет – Плевен и пожела на целия екип на Центъра да продължи да възпитава хора на бъдещето, хора на света, хора със социална ангажираност.

Поздрав за 20-годишния юбилей на Образователния център отправи и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който сподели че е щастлив да бъде част от тържеството не само в качеството си на представител на местната власт, но и като родител. Мартин Митев пожела на екипа на „Комлед“ и на децата да бъдат здрави и все така упорити в усвояване на знанията. „Децата са нашето бъдеше и всички ние разчитаме на тях. Направете така, че те да бъдат знаещи, можещи и да израснат като добри хора. Поклон пред всички вас за тези 20 години, през които с любов, търпение и професионализъм давате знания на децата на Плевен“, обърна се към Петя Василева и екипа й Мартин Митев.

Кметът Георг Спартански и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев връчиха почетни плакети по случай 20-годишния юбилей на Образователен център „Комлед“ – гр. Плевен.

Празничният концерт продължи с изпълнения на възпитаници на Центъра, които показаха, че освен добра езикова подготовка, са добри и в песните и танците. За юбилея бяха изпратени много поздравителни адреси и цветя.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...