Акценти
Начало / Последни новини / Два плевенски отбора с първите места на веригата „Западна Лига“ по бридж

Два плевенски отбора с първите места на веригата „Западна Лига“ по бридж

Отборът на „Найтингейл“ (Плевен ), в състав Слави Алексиев, Златозар Сариев, Румен Върбанов и Пламен Христов спечели втория кръг на веригата „Западна Лига“. Той се състоя на 15 май в град Белене, а в него взеха участие 10 отбора по бридж от Кюстендил, Плевен, Враца, Перник, Червен Бряг, Ловеч и Белене. Те играха 7 кръга мачове по 8 дона, като първите пет бяха по „Швейцарска“, а последните два – по „Датска“ система.

Преди месец в първия кръг на „Западна Лига“ в град Долен Дъбник трите плевенски отбора се представиха катастрофално, като заеха последните места. Сега обаче те показаха, че са си взели поука и доминираха изцяло над останалите. И докато победата на „Найтингейл“ не е изненада, то второто място на отбор „Интер“(Плевен) е приятната изненада на турнира. Плевенският отбор, който игра в състав Иван Василев, Любомир Генов, Огнян Генов и Вене Венев, постигна пет победи, като особено ценна е тази в последния кръг срещу победителя от миналата година „Велбъжд“(Кюстендил), която го изпрати на второ място в крайното класиране. Третият плевенски отбор „Спартак“, в състав Росен Попов, Мирослав Пашев, Станислав Миленков, Цанко Василев, Светлин Антонов, Чавдар Андреев, отново започна добре, но допусна две загуби в последните кръгове и остана на шесто място.

За пръв път в „Западна Лига“ участва и отборът на „Персин“ (Белене). Те поеха домакинството на втория кръг от турнира, като осигуриха отлични условия за неговото провеждане.

Следващият кръг на „Западна Лига“ ще се състои на 5 юни в град София.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...