Акценти
Начало / Последни новини / Два медала за „Спартак Плевен ХХІ” от турнира по шахмат „Слънцата на Трявна“

Два медала за „Спартак Плевен ХХІ” от турнира по шахмат „Слънцата на Трявна“

Петима състезатели от клуба по шахмат „Спартак Плевен ХХІ” участваха в традиционния детски турнир по шахмат „Слънцата на Трявна“. Той се състоя на 7 и 8 май в град Трявна. Турнирът е свързан с приятни емоции за състезателите от клуба, след като в досегашните му пет издания трима  от  „Спартак Плевен XXI “ – Румен Кънчев,Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев, са го печелили през различните години.

Тази година в групата до 8 години Мартин Попов постигна втори резултат и спечели сребърен медал.С бронзов медал се окичи Кристиан Милев в групата до 12 години. И двамата са ученици в НУ „Христо Ботев“, където тази година функционира школа по шахмат. При момчетата до 10 години Александър Георгиев и Велислав Великов станаха съответно 5-ти и 7-ми ,а при 12- годишните момичета Катрин Нинова се класира на 4-то място.

В столица на шахмата пък се превърна град София през почивните дни. Първо в градинката пред Народния театър се състоя първият от новоучередена национална верига но турнири по блиц.Участниците бяха от всички възрасти, като бяха разделени в три турнира в зависимост от свето ЕЛО. Състезанието предизвика огромен интерес и също не мина без плевенско участие. В „Турнир-Б“ Светозар Цеков се класира на 8-мо място от 72 участници, като два кръга преди края на турнира оглавяваше класирането.Също в София от 6 до 8 май  в НСА се състоя турнир по класически шах за „Купа Средец“.Много добре се представи Петьо Маринов, който е и председател на „Спартак Плевен XXI“. Макар и с един от най-ниските коефициенти, той успя да завърши турнира непобеден, постигайки 1 победа и 5 ремита. Две от ремитата му бяха с гросмайстор Владимир Димитров и международния майстор Огнян Тодоров.

Следващото шахматно състезание е кфалификационен турнир за Държавно първенство до 8 и 10 години на Северозападна зона.Той ще се състои на 13 и 14 май в Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...