Акценти
Начало / Последни новини / Два медала за СКЛА Феникс 2004 от финалите на Ученическите игри

Два медала за СКЛА Феникс 2004 от финалите на Ученическите игри

Златен и сребърен медал завоюваха ученици от прогимназия „Цветан Спасов“ в Сливен. Там се проведоха финалите на държавното индивидуално-отборно първенство за ученици по лека атлетика. От плевенчани най-силно се представи Ивайло Крумов от СКЛА Феникс 2004. Възпитаникът на треньорката Теменужка Бузова стана шампион на 100 метра гладко бягане. Той и съотборниците му Велислав Дейкин, Юлиян Атанасов и Мартин Колев са вицешампиони в щафетата 4х100 м.

В индивидуалните стартове на момичетата най добре се представи ученичката от СУ „Иван Вазов“ – Елина Ковачева с треньор Явор Топузов, която е четвърта на скок дължина.

За първи път СКЛА Феникс 2004 участва с два отбора – момичета /5-7 клас от СУ „Иван Вазов“/ и момчета /5-7 клас от прогимназия „Цветан Спасов“/. Момчетата с треньор Теменужка Бузова се класираха четвърти, като много малко не им достигна за третото място. Момичетата на Явор Топузов финишираха пети.

„Момичетата ни са с година по-малки от съперничките си. Нямаше време за нормална подготовка. Именно затова смятам, че класиранията им са отлични. Ръководствата на двете училища също изразиха задоволството си. Някои от тези деца спортуват в нашия клуб по програмата „Спорт за децата в свободното време“ на Министерство на младежта и спорта. Резултатите им още веднъж потвърждават, че това е един от най-полезните проекти на ММС“, коментира президентът и главен треньор на СКЛА Феникс 2004 Светослав Топузов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...