Начало / Последни новини / Два медала за борците на СКБ Изобор в Румъния

Два медала за борците на СКБ Изобор в Румъния

Бронзови медали завоюваха Иво Илиев и Николай Дзезов в Букурещ. Столицата на Румъния бе домакин на изключително силен международен турнир по класическа борба за юноши и кадети. Сред 27-те национални състезатели на България бяха двамата възпитаници на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки в плевенския СКБ Изобор и беленчанин.

Иво Илиев, който дебютира тази година при юношите стана трети в категорията до 60 кг, като конкуренцията тук беше жестока – между 20 юноши. Той победи съперник от Алжир, който е сред най-добре представилите се на Африканските игри. Надви и представител на домакините от когото губеше в предишните състезания. Справи се и с унгарски противник, печелил медали от големи първенства. Илиев можеше и да участва във финала ако не беше сериозно ощетен на полуфинала срещу друг борец от Румъния. Златния медал спечели руснак.

В същата категория, но при кадетите Николай Дзезов завърши на трето място. Бившият борец на Класик /Белене/ и настоящ на столичния Левски – Теодор Домозинов не се представи на ниво при юношите до 77 кг.

„Доволен съм от представянето на Иво. Проведе самите срещи много добре. Надви трудни противници. При Николай конкуренцията беше по-малка. Турнирът беше част от подготовката им. Продължаваме да работим“, коментира Петър Антов.

Децата на плевенския клуб пък участваха в силен международен турнир в румънския град Тимишоара.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...