Акценти
Начало / Последни новини / Два медала за БК Мизия 80 /Плевен/ в Сливен

Два медала за БК Мизия 80 /Плевен/ в Сливен

Сребърен и бронзов медал спечелиха боксьорите от плевенския клуб Мизия 80 в първия кръг на държавното лично-отборно първенство и купата на България за ученици. Арена на битките бе Сливен.

От възпитаниците на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров най-добре се представи Цветан Антов. В категорията до 50 кг той стана вицешампион. Плевенчанинът бе с класи над съперниците си в битките до финала. На старта отказа още в първия рунд Петър Драгомиров от Пирин. На полуфинала стори същото с Антонио Първанчев от Светкавица /Търговище/. Антов започна добре и срещата за титлата, но във втория рунд се отказа.

„Цецо ме изненада приятно. Не съм очаквал, че ще стигне до финала. Можеше и него да спечели. Липсата на опит обаче не му позволи. Все още не знае правилно да разпределя силите си и отпадна физически. Това обаче е нормално за тази възраст“, коментира треньорът му Сашо Владимиров.

С бронзов медал се окичи Вилислав Пътов. Той започна с бърза победа при 65-килограмовите. Отказа още в началото Пламен Петров. На полуфинала срещна Иван Христов от Юнайтед спорт. Първата част бе равностойна. Следващите две обаче съдиите дадоха предимство за пловдивчанина, който се класира за финала.

„Вили можеше да играе за титлата, но съдиите прецениха, че съперникът му е по-добър. Доволен съм от него. Той е още малък и тепърва ще израства в бокса“, анализира треньорът му.

Останалите състезатели от плевенския клуб Красимир Маринов /кат.41,5 кг/, Даниел Цолов /50 кг/, Лъчезар Василев /54 кг/ и Георги Аврамов /+76 кг/ загубиха още в първите си срещи.

„Четиримата показаха, че са по-класни от съперниците си. Просто им липсва опит и за това загубиха. Доволен съм от представянето им. Тепърва ще работим, защото имат голям потенциал. Стана силно състезание, а много момчета показаха, че имат бъдеще в бокса. Разбира се имаше и пълнеж. Най-важното е обаче, че видяхме качествени срещи на ниво мъже. Щом състезателите имат желание за развитие ще станат добри боксьори“, уточни Владимиров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...