Акценти
Начало / Икономика / Два жилищни блока са санирани в Гулянци

Два жилищни блока са санирани в Гулянци

На финален етап е обновяването на двата жилищни блока в град Гулянци. Страдите вече имат съвсем различен облик. Санирането се извърши по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. За реализирането на двата обекта от националния бюджет са отпуснати 1 592 874лв., като в сумата влизат средствата за изготвяне на технически проекти, строителство и строителен надзор.

Санирането на сградите включва основен ремонт и външна изолация, възстановяване и реконструкция на тераси, изолация на подпокривното пространство и хидроизолация на покрива, подмяна на старата дограмата с пет-камерна PVC дограма на жилищните и общите части и други. Извършен е ремонт и освежаване на входовете и общите части, ремонтирана е електрическата инсталация в общите части на сградата и са поставениенергоспестяващи осветителни тела

Според специалистите след санирането значително ще се намалят разходите за енергия в двата блока, а също ще бъде удължен животът на сградите. Не малък е и естетическият ефект, защото след ремонта градската среда е значително по-красива и приветлива.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...