Акценти
Начало / Общество / Два големи празника отбелязаха днес в Тотлебен

Два големи празника отбелязаха днес в Тотлебен

Стотици жители и гости на плевенското село Тотлебен се събраха днес на площада в селото, за да отпразнуват заедно две големи събития – традиционния пролетен празник „Весел Гергьовден”  и  честването на 80 години от създаването на първата земеделска производителна кооперация, която през 1939 г. се основава именно в Тотлебен.
В началото на празничния ден беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие. След това, под съпровода на музикантите от „Виво Монтана” по централната улица премина атрактивно шествие, пресъздаващо цялостния селски живот от 1939 година насам. Основен организатор е Павлина Антонова – председател на Земеделска кооперация за производство и услуги „Възход” и Емил Гашев – кмет на село Тотлебен.

В празничното шествие участваха самодейци от всички читалища на теритоирята на община Пордим, както и ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”  – Пордим.
Гости на тържеството бяха Ангел Деков – областен шеф на Съюза на кооперациите в Плевен, кметът на община Пордим Детелин Василев, кметът на Тотлебен Емил Гашев, кметове на населените места от общината и общински съветници от Пордим, областният председател  на  ПП АБВ Цветан Антов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...