Акценти
Начало / Спорт / Два бронзови медала за състезателите на СКШ“Плевен 21″ от Държавното първенство по ускорен шах

Два бронзови медала за състезателите на СКШ“Плевен 21″ от Държавното първенство по ускорен шах

55 състезатели от 10 клуба в страната се състезаваха за призовите места в  Държавните първенства по ускорен шах и блиц за младежи и девойки до 20 години, които се проведоха във Велико Търново. СКШ „Певен 21“ участва с 9 свои шахматисти, които се представиха достойно и спечелиха 2 бронзови медала, три четвърти и едно шесто място.
Първият медал за клуба донесе  Анатоли Атанасов (17 г.) от първенството по ускорен шах, като натрупа 5 точки от 7 възможни и допълнителните му показатели му отредиха третото място. Със същия актив четвърти се нареди неговият съотборник Дарио Дерешки (15 г.). Единадесетото място на Цветомир Борисов (13 г), с актив от 4 точки също е добро постижение. Силна игра демонстрира и 8-годишният Валентин Митев. Момчето успя да победи 4 свои съперници, и за 13-то място, което зае в крайното класиране, натрупа точков актив за клуба си от това първенство. Другият 8-годишен състезател на „Плевен 21“ –  Михаил Кирков, събра 3 точки и зае 23 място.

При девойките до 20 години Полина Венкова (17 г) се пребори за бронза в конкуренция с всички най-силни шахматистки в тази възрастова група. Нейната съотборничка Александра Иванова  (17 г) натрупа 4,5 точки и зае шестото място. Никол Илиева (13 г.) се нареди дванадесета, а най-малката състезателка на турнира Кристина Апулчева  (7 г) изненада всички специалисти с натрупаните 3 точки.

В първенството по блиц до последно с шансове за титлата беше Полина Венкова, но загубата в 7 кръг я нареди четвърта. Нямаше шанс и Дарио Дерешки, който отново беше с равни точки с третия, но по показател остана без медал. Приятното впечатление от играта си затвърдиха Валентин Митев и Кристина Апулчева, натрупвайки съответно 3.5 и 3 точки в крайното класиране.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...