Акценти
Начало / Последни новини / Двама юноши от СКБ Изобор на крачка от медалите в ДЛШ за мъже

Двама юноши от СКБ Изобор на крачка от медалите в ДЛШ за мъже

Юношите от плевенския СКБ Изобор – Цветослав Симеонов и Георги Георгиев се разминаха с медалите във Враца. Там се проведе държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за мъже. Две 5-и места и едно 7-о е равносметката на възпитаниците на Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки. В категорията до 55 кг Цветослав Симеонов не успя на полуфинала срещу Александър Марчев от Ботевград и в последствие се класира пети. На същата позиция е и Георги Георгиев, който загуби полуфинала срещу шампиона при 77-килограмовите Даниел Александров от Перник. Състезаващият се за първа година при юношите Цветан Сирашки се класира на седмо място в категорията до 60 кг. Той загуби от световният и европейски шампион за 2013 г. Иво Ангелов, който е капитан на мъжкия национален отбор.

За съжаление СКБ Изобор не беше в оптималния си състав заради отсъствието Николай Дзезов /67 кг/, Теодор Домозинов /77 кг/ и Иво Илиев /60 кг/, които са на лагер с юношеския национален отбор на България. Именно Илиев спечели не само шампионската титла, но и купата за най-добрия борец на България в класическия стил при мъжете от личния шампионат през зимата.

Сега във Враца най-добър за Класик /Белене/ бе Томи Георгиев, който се класира десети при 72-килограмовите.

Ботев-93 /Враца/ е първи в отборното класиране. Състезателите му Кирил Милов /97 кг/ и Стоян Кубатов /72 кг/ пък взеха призовете съответно за най-техничен и най-резултатен състезател.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...