Акценти
Начало / Здравеопазване / Двама съпрузи са първите доказани с коронавирус в Червен бряг

Двама съпрузи са първите доказани с коронавирус в Червен бряг

Таксиметров шофьор и съпругата му, която е служителка в детска градина са първите доказани с коронавирус в Червен бряг. Това съобщи кметът на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов във видеообръщение на Фейсбук страницата си. Двамата са около 60-годишни и вчера  са били настанени в специално разкрития изолатор към МБАЛ Червен бряг, където са им били взети проби за тестване. Тази сутрин са излезли резултатите, които са положителни.

По думите на кмета на Червен бряг  двамата са имали оплаквания от 2-3 дни и са били под наблюдение на семейния им лекар. Заради съмнения за инфектиране с коронавирус личният им лекар се е свързал с болницата в Червен бряг и съпрузите са били настанени в изолатора, за да бъдат тествани, а от днес вече са в изолиран сектор на МБАЛ Червен бряг.

Болницата разполага с 50 предпазни костюма, създадена е организация за пълно разделяне на потоците от заразени и други пациенти на болницата, увери д-р Костадинов.

Спешно днес е заседавал Общинският оперативен щаб в Червен бряг и се издирват контактните лица на таксиметровия шофьор. Някои вече са открити и поставени под 14-дневна карантина. Затворена е и детската градина, в която е работила жената. Очакват днес екип на РЗИ – Плевен да извърши своята анкета.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпростанението на COVID-19 и установяване на заразени на територията на гр.Червен бряг,  кметът д-р Костадинов напомни, че е необходимо стриктно да се спазват противоепидемичните мерки. Всички превозвачи, в това число таксиметровите , да спазват строги мерки за дезинфекция на транспортните средства няколко пъти в денонощието. Водачите на таксиметрови автомобили задължително да носят предпазни маски за лице и ръкавици,както и да изискват такива от пътниците.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...