Акценти
Начало / Общество / Двама студенти ще трупат опит и стаж в Областна администрация Плевен

Двама студенти ще трупат опит и стаж в Областна администрация Плевен

Йонко Чуклев студент втори курс СУ “Климент Охридски” и Александър Гюров студент четвърти  курс във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” са двамата, които започват стаж в Областната администрация по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”, финансиран с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет”. Стажантската програма включва едномесечен неплатен стаж от 17 септември до 17 октомври за придобиване на практически опит, нови професионални умения и запознаване с културата и атмосферата в държавната администрация. Целта на проекта е да предостави пълноценни стажантски възможности на повече от 400 талантливи български студенти в структури на държавната администрация в цялата страна.

Йонко Чуклев и Александър Гюров са класирани на първите места сред кандидатите за стаж в държавната администрация в цялата страна, съобщиха от Областната администрация.

Двамата младежи са получили  писма от областния управител Иван Новкиришки, с които той ги поздравява за избора им и изразява увереност, че участието им в програмата ще им даде възможност за професионално ориентиране и  придобиване на практически познания за характера и дейността на администрацията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...