Начало / Последни новини / Двама плевенчани с отлично представяне в международен турнир по Стрийт фитнес 

Двама плевенчани с отлично представяне в международен турнир по Стрийт фитнес 

На 14 януари в град Вецлар, Германия се проведе международен турнир по Street Workout (Стрийт фитнес), организиран от BAR WARRIOR. Представяйки България в дисциплината  „Freestyle“ – Мирослав Маринов  (на 17 год.) от Плевен, се класира на първо място сред повече от 10 участници.
В дисциплината Street Lifting 21-годишният Стелян Калчев, също от Плевен, се класира на 7-мо място.
Момчетата живеят и учат в Испания. Запалват се по този тип спорт през 2015 година.  През изминалата година сформират в Бургос, Испания свой клуб  „Нулева гравитация“.
Официално клубът е одобрен от Испанската асоциация по Street Workout и Спортна гимнастика през декември 2016 г.Нямат спонсори,  само с лични средства поддържат клуба, тренировките и участията в състезания. В клуба членуват около 10 човека . Участвали са в състезания в Англия,Испания и Германия.
В Испания на регионално състезание миналата година Стелян се класира 1-ви , на Националното първенство заема 2-ро място , а на Световното състезание, проведено в град Виго,Испания, става отново 1-ви в своята дисциплина.
Още един член на клуба  – Иван Сан Мартин, се явява също на всичките три състезания, като печели във всяко от тях първото място в дисциплина „Напрежение“.
Пожелаваме успех на амбициозните млади спортисти в предстоящите състезания!

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...