Акценти
Начало / Последни новини / Двама плевенчани станаха вицешампиони по бокс

Двама плевенчани станаха вицешампиони по бокс

Мартин Бебов и Вилислав Пътов са вицешампиони по бокс на България. Сториха го в Габрово, където се проведе държавния личен шампионат за ученици. Мартин е състезател на БК Спартак /Плевен/. Той достигна до битката за титлата в категорията до 65 кг. Преди това това преодоля столичанина Димитър Методиев. На финала обаче загуби от Николай Зафиров от Левски /София/.

Вилислав, който е от БК Мизия 80 /Плевен/ стана втори при 72-килограмовите. Той се наложи над перничанина Петър Петров с 3:0. В срещата за златото обаче отстъпи на Димитър Онов от Юнайтед спорт /Пловдив/.

Тазгодишното издание на шампионата събра около 230 боксьори от близо 50 клуба в страната. Плевенските треньори – световния шампион за професионалисти Александър Владимиров /Мизия 80/ и Георги Тончев /Спартак/ заложиха съответно на девет и двама свои възпитаници. Те спечелиха още шест бронзови медала.

Пет от тях завоюваха учениците от БК Мизия 80. В категорията до 48 кг Красимир Маринов отказа в третия рунд Явор Алексиев. На полуфинала обаче загуби от Данчо Ганушев от Сливен. При 50-килограмовите Даниел Цолов и Цветан Антов тръгнаха успешно след победи съответно над Алекс Лазаров /Локомотив-ГО/ и Халил Юзеир /Арда-Кърджали/. След това обаче не успяха да се справят с Шон Торес /ЦСКА/ и Николай Атанасов /Локомотив-Русе/. В категорията до 52 кг Александър Нинчев отстъпи на полуфинала на Илко Борисов от СТОРМ. Съперникът на Николай Ангелов при 54-килограмовите – Антонио Първанчев от Търговище отказа да се качи на ринга срещу боксьора на Мизия 80. На полуфинала обаче плевенчанина не успя да надвие Здравко Константинов.

За Спартак до третото място достигна Борислав Емилов /46 кг/. Той започна с победа над Пепи Ибрям от домакините. После пък загуби от добричлията Бертан Исмаил.

До битките за медалите не стигнаха съотборниците от Мизия 80 в категорията до 54 кг – Максимилиян Щерев и Стойко Цветанов, както и Мариян Мотовски до 56 кг. Едноименният тим на Червен бряг участва само с Данаил Недев. Той загуби на старта от Георги Кирилов от ЦСКА при 46-килограмовите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...