Акценти
Начало / Крими / Двама от фалшификаторите на пари остават в ареста, третият – отива в затвора

Двама от фалшификаторите на пари остават в ареста, третият – отива в затвора

Окръжният съд уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Томи Х. и Стоян С., които на 22.04.2016г. бяха задържани след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен, Европол и ДАНС, в рамките на която беше разбита печатница за пари със заготовки за над половин милион евро, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

В хода на разследването бяха извършени претърсвания и изземвания на три адреса в гр. Левски, с. Деляновци, общ. Свищов и с. Козар Белене. Задържани бяха три лица – Томи Х., Стоян С. и Владимир Н. Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление и с постановление на наблюдаващия прокурор бяха задържани за срок до 72 часа.

Искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е внесено по отношение на двама от тях. За ретия – Владимир Н. , е на лице влязла в сила присъда, която следва да бъде изтърпяна ефективно в Затвора – гр. Варна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...