Акценти
Начало / Крими / Двама на съд за хулиганство

Двама на съд за хулиганство

Районна прокуратура /РП/ – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама за хулиганство, информира Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението на РП – Плевен срещу  Борислав В. и Евгений И. е за това, че на  28.08.2017 г. в гр.Плевен,  като съизвършители, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъпление по чл.325 , вр. чл.20 от НК.

На 28.08.2017г. обвиняемите били в питейно заведение, където употребили значително количество алкохол. Около 20.00 часа си тръгнали да се прибират пеша по бул.”Георги Кочев”. Движейки се двамата започнали да буйстват, да притесняват и обиждат гражданите, които били на улицата. Започнали да събарят контейнерите за боклук, като ги хвърляли на пътното платно, като с това възпрепятствали преминаващите автомобили и създавали реална опасност за настъпване на пътно-транспортно произшествие. Около 20.30 часа на кръстовището на бул.”Г. Кочев” и ул.”Гренадерска” започнали да блъскат спрял на светофара автомобил, да показват неприлични жестове с ръцете си, към семейството в колата, да им крещят да излязат от автомобила, за да им отрежат главите, отправили  обиди, ругатни и псувни, крещейки „мръсни българи, ще Ви заколим”.

За времето от 20.00 часа до 20.30 часа в Първо РУ – Плевен постъпили множество сигнали от различни граждани, възмутени и притеснени от поведението на обвиняемите. Изпратените на място полицейски служители били спрени от много хора, който се оплакали, че лица в нетрезво състояние са отправяли обиди и закани. Полицаите заварили  двамата обвиняеми да изкривяват метална тръба с два пътни знака и ги задържали. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...