Акценти
Начало / Крими / Двама мъже отиват на съд по обвинение за хулиганство

Двама мъже отиват на съд по обвинение за хулиганство

Двама мъже, извършили хулигански действия, са предадени на съд по бързи производства, водени от Районна прокуратура-Плевен, съобщиха от пресцентъра на правораздавателната институция.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Илиян Д. /на 29 години / за това, че на 12.09.2016 г. в с.Бохот, област Плевен, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред, като отправял обиди и псувни  към разузнавач от „Криминална полиция“  при Първо районно управление Плевен и  младши полицейски инспектор  при Второ  районно управление–Плевен.

Обвиняемият е осъждан, включително и за хулиганство. На 12.09.2016 г. около 23.00 часа   бил пред питейно заведение в центъра на селото, заедно с други мъже. По същото време полицейските служители извършали планувана специализирана полицейска операция в малките населени места. В момент на  преминаване на униформените  обвиняемият започнал да вика и да ги обижда. При извършване на проверка на документ за самоличност на всички лица, които се намирали в заведението, заявил, че няма лична карта, продължил   да псува и да буйства, при което се наложило употреба на физическа сила, за да му поставят белезници.

По бързо производство за хулиганство Районна прокуратура – Плевен е предала на съд Йордан Г.  Обвинението срещу него  е за това, че на 22.09.2016 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия – отправяне на обидни думи и псувни към собственик на магазин и двамата му синове.

Обвиняемият е осъждан. На 22.09.2016 г., около 12,30 часа  влязъл  в хранителен магазин. В този момент  пострадалите обслужвали възрастна жена. Без причина демонстрирал грубо поведение към жената, като и викал да действа по-бързо и че няма да я чака. След което започнал да обижда присъстващите,  да псува и хвърлил по витринното стъкло кофичка с кисело мляко.

 Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...