Акценти
Начало / Последни новини / Двама абсолютни шампиони на Държавното по ускорен шах за момичета и момчета в Плевен

Двама абсолютни шампиони на Държавното по ускорен шах за момичета и момчета в Плевен

Днес в Плевен приключи Държавното индивидуално първенство по ускорен шахмат за момичета и момчета от 8 до 10 години. В зала „Плевен” на Областна администрация бяха връчени медалите на най-добре представилите се млади състезатели. При момичетата до 8 г. на Първо място е Виктория Златева от ШК „Бургас 64” с 6.5 точки. На второ място е Христина Бакалова от ШК „Ан Пасан” – София, трета се класира Ивелина Христова от ШК „Енергия 21” – Добрич с 5 т. Малко не достигна на плевенската състезателка Нора Рашева от ШК „Плевен 21“, която стана абсолютен шампион на класически шах за момичета до 8 г.,  да се пребори за медал и при ускорения шах и остана четвърта.

IMG_2428

Във същата възрастова група при момчетата абсолютен държавен шампион със 7 от 7 възможни точки стана Светлен Иванов от СКШ „Локомотив” – София. На второ място е Симеон Тодев от ШК „Пловдив” – Пловдив, трети е Калоян Тодоров от ШК „Шах 21” – София с 5.5 т.

IMG_2431

При 10-годишните момичета на първо място е Петя Караиванова от СКШ „Асеновец 2006” – Асеновград с 6.5т, втора е Иванина Андонова от ШК „Одеса” – Варна с 6 т., трета е Боряна Димитрова от ШК „Шумен-2005” – Шумен с 4.5т.  С 4 т. четвърта остана Дария Георгиева от СКШ „Плевен 21“.

IMG_2434

При момчетата със златен медал се окичи Александър Тачев от ШК „Ивис-Плюс” – София, който е абсолютен шампион в тази възрастова група с максимален брой точки – 7. На второ място е Денислав Гаджев от ШК „Ан Пасан” – София с 5.5т, трети е Преслав Петров от ШК „Енергия 21”-Добрич. В тази възрастова група отново на четвърто място е състезател от Плевен – Кристиян Георгиев от  СКШ „Спартак Плевен 21“.

IMG_2436

Медалите връчи областният управител на Плевен Ралица Добрева. Преди това тя поздрави децата, като каза, че е била истински щастлива да вижда сутрин, когато идва на работа, толкова много усмихнати, а също талантливи, упорити и мислещи деца. Тя им пожела да бъдат здрави и да продължат да бъдат така целеустремени и упорити, и да не спират да мечтаят и да се усъвършенстват.

IMG_2425

От името на организаторите на турнира ШК „Спартак Плевен 21” и Българската федерация по шахмат Ралица Добрева получи ценен порадък. Председателят на ШК „Спартак Плевен 21” – Петьо Маринов, й подари дървена кутия, в която са държани фигурите от мача между Топалов и Анан, провел се през 2010 г.

Турнирът се провежда с подкрепата на Област Плевен и Община Плевен. Той продължава и утре   с първенство по блиц.

IMG_2423

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...