Акценти
Начало / Общество / Да се гласува с разума, призоваха пенсионери

Да се гласува с разума, призоваха пенсионери

Размерът на пенсиите стана една от основните теми, която дискутираха на площад „Възраждане” днес хора от третата възраст, събрали се на традиционния пенсионерски протест. Инициативата за събиранията е на Националния фронт за спасение на България, а началото постави регионалният координатор Радослав Георгиев още през месец юни миналата година.

Взелите думата на микрофона споделиха и припомниха кое правителство как е променило размера на пенсиите и попитаха как е възможно да се оцелява с малкото пари, които взимат и големите сметки, които се плащат. „При предстоящите парламентарни избори трябва да оставим емоцията настрани, трябва да си направим труда да преценим кои от обещанията могат да станат наистина и да гласуваме с разума”, приканиха възрастните.

Ще припомним, че на тези протести плевенските пенсионери бяха едни от първите в страната, които още миналото лято излязоха с декларация до правителството относно цените на електроенергията. Точно в началото на масовите протести тази зима хората от третата възраст отново изпратиха декларация до Министерски съвет, в която споделяха, че се чувстват омерзени от подигравателното отношение към тях и надутите сметки за ток.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...