Начало / Общество / Да помогнем на Хриси!

Да помогнем на Хриси!

С благотворителен концерт „Да подадем ръка – да дарим надежда“ в село Козар Белене подкрепиха кампанията за набиране на средства за лечението на Христина Йорданова, която се нуждае от операция на гръбначния стълб в чужбина.   Инициативата за концерта е на НЧ „Надежда 1902“ и Кметство с. Козар Белене и в нея се включват изпълнители от село Козар Белене, от гр. Левски, гр. Летница и  околните села Малчика и Морава.

Събраната сума от концерта е 4 887 лв., която ще бъде внесена по сметката за лечението на Хриси.

Преди 13 години младата жена претърпява тежка автомобилна катастрофа, при която получава фрактура на гръбначния стълб. След неуспешна първа операция получава гръбначно изкривяване. Следват още пет операции, но гръбначният й стълб остава силно изкривен.

Тази година тя провежда  медицински преглед при проф. Зафер Оркун Токташ, който се съгласява да я оперира в болница „Медикъл Парк” в Истанбул. Младото момиче само е започнало кампания във Фейсбук  на 25 април за набиране на средства за предстояща операция за изправяне на гръбначния стълб в Турция. Лекарите, както тя твърди, са убедени, че това е възможно и след 13 години прикована в инвалидната количка, тя  ще може да се изправи и да ходи. Нужната сума е 60 хил. лв.–толкова струва сбъдването на една мечта на едно младо момиче.

Ето линк към фейсбук страницата „Помогнете на Хриси“ https://www.facebook.com/hriska7. и директен линк към PayPal: https://www.paypal.me/HristinaYordanova за превод на средства

Банкова сметка – Банка ОББ

BIC : UBBSBGSF

IBAN : BG31UBBS80021088675417

Титуляр – Христина Йорданова

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...