Начало / Образование / Да подкрепим ПГРТО – Плевен  в играта „Хиляди дървета за децата на България”

Да подкрепим ПГРТО – Плевен  в играта „Хиляди дървета за децата на България”

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен се включи в играта с награди „Хиляди дървета за децата на България”.

За да подкрепите ПГРТО – Плевен гласувайте за тяхната снимка на http://www.gorata.bg/vote. На нея се вижда посаденото преди 6 години по проект  „Мисия – Точкова гора“ първо ясеново дърво в двора на РИМ – Плевен. „Подкрепете ни! Надяваме се да спечелим още дървета, за да стане нашата точкова гора”, призовават учениците и учителите от плевенската професионална гимназия.

Крайният срок за включване е до 23:59ч. на 27.11.2016 г.

Играта е естествено продължение на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 125 000 нови дървета за България.

Целта на „Хиляди дървета за децата на България” е колкото се може повече млади хора в страната да засадят дърво и така да станат част от промяната на обществото, на тяхното бъдеще, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро. Вярваме, че всяко засаждане ще се осъществи с нашата подкрепата, тази на училищното ръководство, регионалните държавни горски стопанства, общините и др., казват организаторите от Фондация „77”.

Наградите в играта са минимум 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди, всяка от които представляват по 100 фиданки (малки дървета). През пролетта на 2016 г., при първото издание на играта, са подарени два пъти повече от обявените тогава награди, а именно – 20 500 дървета на 205 участници.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...