Акценти
Начало / Общество / Да изчистим Плевен заедно за ден!

Да изчистим Плевен заедно за ден!

Организация за почистване на Плевен днес е създадена на няколко места в града. Инициативите са част от националната кампания „Да изчистим България за един ден“. В нея ще се включат от Младежки Общински Парламент – Плевен, които в 10 часа ще почистват в Скобелев парк. Сборният пункт е на площадката под паметника на Майка България.

Студентски съвет при Медицински университет – Плевен и Националното Представителство на Студентските Съвети също се включат в кампанията. Те ще очакват всички желаещи да участват в почистването пред входа на парк “ Кайлъла“ в 10 часа. За почистването има осигурени чували и ръкавици.

В 10 часа ще стартира и националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“, която за втора поредна година се присъединява към кампанията на „Да изчистим България заедно“. В съботния ден ще се проведе специална кампания за почистване и освежаване на дворното пространство около Педиатричната клиника на УМБАЛ „Георги Странски“ в град Плевен. Всички, които имат желание да помогнат дворното пространство на болницата да стане по-приветливо за малките пациенти, могат да се присъединят към инициативата.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...