Начало / Общество / Даряват 4 500 литра гориво на полицията, жандармерията и пожарната

Даряват 4 500 литра гориво на полицията, жандармерията и пожарната

Общината да отпусне безвъзмездно  4 500 литра гориво на полицията, жандармерията и пожарната  е предложението на общинския съветник от ГЕРБ Мартин Митев, което ще бъде внесено за разглеждане на заседанието на Общинския съвет на 29 март. „Така ще бъде продължена дарителската практика на Община Плевен за осигуряване на горива за служебните автомобили на тези структури и ще подпомогнем превенцията на битовата престъпност чрез осигуряване на полицейско присъствие“, мотивира предложението си Мартин Митев.

Съветникът предлага  за нуждите на полицейската дирекция в Плевен да бъде дарен бензин А95Н в натура или неговата равностойност в автогаз и евродизел – за Първо и Второ РУП по 1000 литра, за управлението в Пордим – 500 л, за сектор Пътна полиция – 1000 л и за жандармерийското подразделение 500 л. Митев ще внесе устно предложение за отпускане на 500 л гориво и за пожарната.

Ако предложението бъде прието, ръководителите на тези структури ще трябва да отчетат пред Общинския съвет начина за оползотворяване на горивото, резултатите и ефективността от дарението. Като има категорично условие дареното гориво да бъде използвано само и единствено за нуждите на патрулните автомобили.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...