Акценти
Начало / Общество / Дарителски базар провежда днес Ла Лече Лига в Плевен

Дарителски базар провежда днес Ла Лече Лига в Плевен

От днес с разнообразни мероприятия Ла Лече Лига – Плевен ще отбележе Световната седмица на кърменето. Тази година тя е под надслов „Кърмене и работа“. Разбира се, по време на отбелязването й ще бъдат коментирани и други теми, които засягат кърмещите майки и тези, на които им предстои скоро да се сдобият със своя рожба.
Част от инициативите е дарителски базар под надслов „Да споделяш е забавно“, който ще се проведе на 2 и 3 август от 10.30 до 18.30 часа в „ДOМ кafé“. Главната цел на базара, който предоставя на своите посетители два дни, изпълнени с разнородни изкушения – играчки, сувенири, бижута, дрехи за малки и големи, книги и забавления, е да бъде основен източник на финансиране на отпечатването на информационни брошури. Тези брошури ще послужат за обогатяване на библиотеката на плевенската Ла Лече Лига група, както и за разнообразяване на бебешките носилки в слингозаемната на групата.
Базарът е събитие, което се случва с активното участие и безвъзмездния труд на настоящи и бъдещи майки и техните семейства. Ще има много артикули – нови или използвани и търсещи новия си собственик, дрехи за бебета, дечица, бременни и кърмещи жени, дамски и мъжки облекла, авторски бижута, аксесоари и сувенири, книги, играчки за малки и пораснали деца, вкусотии за хапване, декорации и какво ли още не. Всичките предмети са дарени от самите участници в базара. Дарителските цени, символични или не, са определяни от самите дарители.
Всички артикули, които не намерят новия си собственик по време на базара, ще бъдат дарени на друга група от друг град или ще бъдат върнати на дарителите, в зависимост от желанието на дарителите.
Освен това през двата на разположение на бъдещите и настоящите майки ще бъде Мария – представителката на Ла Лече Лига в Плевен. Тя ще се опита да насърчи и помогне на родителите да научат повече за възможностите да съчетаят кърмене и работа. Ще има възможност за задаване и на други любопитни въпроси, като тези свързани със захранването, отбиването, почивките и т.н.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...