Акценти
Начало / Общество / Дарителска вечер в подкрепа на болно дете организира Камарата на занаятчиите

Дарителска вечер в подкрепа на болно дете организира Камарата на занаятчиите

 

Камарата на занаятчиите и фризьорско студио „Милена” организираха благотворителна вечер за събиране на средства в подкрепа на болно дете от НУИ „Панайот Пипков” в Плевен.

„Превенцията и красотата ще спасят света“ беше мотото на вечерта, домакин на която бе комплекс „Централ” в Плевен.  Виждам един разпилян пъзел, който заедно с вас ще превърнем в красива картина, обяви в началото на вечерта Милена Йотова, главният инициатор на благотворителното събитие с подкрепата на председателя на Камарата на занаятчиите и фризьорите – Цветомир Йотов.

IMG_9455дарителска вечер

Четирима плевенски майстори предложиха на символични цени своите произведения, като събраните средства от продажбата същата вечер бяха предадени на родителите на болното дете, за да подпомогнат лечението му. Иван Пенев показа дърворезбовани икони, Любомир Богданов – разнообразие от восъчни фигури, а пъстрите и оригинални кожени изделия бяха на майстор Комитски.

IMG_9457дарителска вечер

Милена Йотова направи демонстрация на отрязване на коса, за да бъде дарена за изработка на перуки за онкоболни жени. С красивите си дълги коси се раздели Валя Николаева. С усмивка жената седна на импровизирания фризьорски стол и заяви, че с радост отрязва косите си, за да ги дари на нуждаещите се жени.

Докато вървеше подстригването и стилизирането на новата прическа, ученици от НУИ „Панайот Пипков” изнесоха кратък концерт, който също е дарени в подкрепа на техния съученик.

IMG_9474дарителска вечер

От Камарата на занаятчиите и фризьорското студио имат намерение всяка година да организират подобни акции в Плевен, за да подкрепят хора, засегнати от злокачествени заболявания.

IMG_9477дарителска вечер

IMG_9478дарителска вечер

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...